11.07.2020

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Ενδεικτικό της κρισιμότητας της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, η έντονη ανάμιξη του ίδιου του Τούρκου Προέδρου στην προεκλογική εκστρατεία του Γιλντιρίμ, με δεκάδες ομιλίες και συγκεντρώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην Κωνσταντινούπολη.

  • Εκτιμάται ότι ενδεχόμενη ήττα του υποψηφίου του Κυβερνώντος κόμματος ύστερα από 25 χρόνια κυριαρχίας στην Κωνσταντινούπολη, θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει απλώς ένα δήμο.

  • Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της 31ης Μαρτίου, ο Ιμάμογλου είχε επικρατήσει του Γιλντιρίμ, ωστόσο, στις αρχές Μαΐου, το αποτέλεσμα ακυρώθηκε από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας.

  • Ωστόσο η μεγάλη αναμέτρηση αναμένεται να γίνει μεταξύ δύο υποψηφίων, του υποψηφίου του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του υποψηφίου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

23/06/19 13:59

Δέκα εκατομμύρια στις κάλπεςστην Κωνσταντινούπολη για εκλογή δημάρχου

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα, και αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μεγάλη αναμένεται το αποτέλεσμα να ξεκαθαρίσει νωρίς. Σε όλη την πόλη έχουν στηθεί 31 χιλιάδες 124 κάλπες. Οι υποψήφιοι είναι 21, τέσσερις υποψήφιοι...

rikNews ·

Δέκα εκατομμύρια στις κάλπεςστην Κωνσταντινούπολη για εκλογή δημάρχου

rikNews

Ημέρα μάχης στην Τουρκία: Ιμάμογλου vs Γιλντιρίμ

Ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τίθεται εκ νέου αντιμέτωπος με τον υποψήφιο του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, η έντονη ανάμιξη του ίδιου...

rikNews ·

Ημέρα μάχης στην Τουρκία: Ιμάμογλου vs Γιλντιρίμ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook