08.08.2020

  • Οι ενέργειες της Τουρκίας αποσκοπούν στο να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικούς στόχους κι όχι κατ’ ανάγκη ενεργειακούς, σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

  • Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ως μη ευχάριστο σκηνικό την παρουσία τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, προσθέτοντας ότι παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, μίας χώρας – μέλος της ΕΕ.

  • Σημείωσε ότι από πλευράς της, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αντιδράσει σε αυτές τις ενέργειες, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της ως χώρα της ΕΕ, πολιτικά, διπλωματικά και νομικά.

  • Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, δεν σχετίζονται με τη διασφάλιση των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων, αλλά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού και συγκεκριμένων επιδιώξεων της γείτονος.

11/06/20 11:56

Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας αποσκοπούν στο να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικούς στόχους

«Οι ενέργειες της Τουρκίας αποσκοπούν στο να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικούς στόχους κι όχι κατ’ ανάγκη ενεργειακούς», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε...

rikNews ·

Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας αποσκοπούν στο να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικούς στόχους

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook