20.11.2019

  • Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο μούλιασαν, συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται.

  • Προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ ή λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι πολτοποιηθούν σε όσο πιο πολύ γίνεται λείο πολτό.

  • Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή blender βάζουμε τα ρεβίθια με 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν ελαφρώς.

  • Τις απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούςγια 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανές.

23/08/19 15:27

Χούμους με αβοκάντο & σπιτικά νάτσος

Μουλιάζουμε σε νερό τα ρεβίθια αποβραδίς ή για 8-12 ώρες. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο μούλιασαν, συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται. Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι)...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook