19.06.2021

  • Όπως σημείωσε, παραμένει για εκτενέστερη συζήτηση είναι η πρόταση της ΕΔΕΚ το θέμα της δημιουργίας του θεσμού των Βουλευτών Επικρατείας και κατ΄ επέκταση η αύξηση του αριθμού των Βουλευτών.

  • Πρόσθεσε πως η όποια τροποποίηση των εκλογικών διαδικασιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να τεθούν κάτω από το πλαίσιο λειτουργίας της Μεταρρύθμισης της ΤΑ και όχι ανεξάρτητα.

  • Πρόσθεσε ότι άλλες προτάσεις που αφορούσαν διαδικασίες, ποσοστό εισδοχής, η οριζόντια ψηφοφορία, δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν την απαραίτητη στήριξη για να οδηγηθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια.

  • Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφερόμενος στην πρόταση της ΕΔΕΚ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είπε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αυξηθεί ο αριθμός των Βουλευτών.

15/06/20 17:44

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές οι βουλευτικές εκλογές. Εκκρεμεί η πρόταση για Επικρατείας

Δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία κατά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με όσα διαφάνηκαν από τη συζήτηση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής. Οριζόντια ψηφοφορία, αλλαγές στον εκλογικό ποσοστό εισδοχής, καθώς και άλλα διαδικαστικά...

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook