17.09.2019

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει σε πλήρη καταγραφή των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς να αποκλείει και η λήψη μέτρων σε βάρος της Άγκυρας.

  • Σημειώνεται ότι οι εντάσεις στην περιοχή αυξάνονται, λόγω των ενεργειών και δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται τους πόρους υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της.

  • Παράλληλα, η Τουρκία καλείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

  • Στην έκθεσή της, η Κομισιόν επισημαίνει, ακόμη, ότι οι εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπονόμευσαν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

29/05/19 15:36

"Χαστούκι" στην Τουρκία από την Κομισιόν για την κυπριακή ΑΟΖ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει σε πλήρη καταγραφή των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς να αποκλείει και η λήψη μέτρων σε βάρος της Άγκυρας. Σημειώνεται ότι οι εντάσεις στην περιοχή αυξάνονται, λόγω...

rikNews ·

"Χαστούκι" στην Τουρκία από την Κομισιόν για την κυπριακή ΑΟΖ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook