15.12.2019

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Αναλυτικά η Ύπατη Εκπρόσωπος τονίζει στο μήνυμά της ότι η διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να διεξαγάγει παράνομα μια νέα επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου προκαλεί σοβαρή ανησυχία.

  • Η Ύπατη Εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, τόνισε ότι οι συνεχιζόμενες ενέργειες της Τουρκίας έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

  • Αυτή η δεύτερη προγραμματισμένη επιχείρηση γεώτρησης, δύο μήνες μετά την έναρξη των συνεχιζόμενων ενεργειών γεώτρησης δυτικά της Κύπρου, είναι μια περαιτέρω απαράδεκτη κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου, ξεκαθαρίζει η Φεντερίκα Μογκερίνι.

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο, προειδοποιεί η Ύπατη Εκπρόσωπος.

08/07/19 21:41

Χαν:Η κατάσταση στην Α.Μεσόγειο απαιτεί άμεση αποκλιμάκωση

Ο Επίτροπος παραπέμπει μάλιστα στην επίσημη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερίνι, με την οποία καλούσε τις τουρκικές αρχές να αποφύγουν παρόμοιες ενέργειες, να ενεργήσουν με πνεύμα καλής γειτονίας και να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα...

rikNews ·

Χαν:Η κατάσταση στην Α.Μεσόγειο απαιτεί άμεση αποκλιμάκωση

rikNews

Προειδοποιήσεις Μογκερινί προς Τουρκία για τη νέα επιχείρηση γεωτρήσεων

Αναλυτικά η Ύπατη Εκπρόσωπος τονίζει στο μήνυμά της ότι «η διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να διεξαγάγει παράνομα μια νέα επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου προκαλεί σοβαρή ανησυχία». «Αυτή η δεύτερη προγραμματισμένη επιχείρηση γεώτρησης, δύο μήνες μετά...

rikNews ·

Προειδοποιήσεις Μογκερινί προς Τουρκία για τη νέα επιχείρηση γεωτρήσεων

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook