28.09.2020

  • Αναλύοντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι πλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία δανείζεται από τις διεθνείς αγορές με χαμηλότερα επιτόκια.

  • Σημείωσε, ότι η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της έφεσης της κράτους στην απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί εντός Νοεμβρίου.

  • Εκτιμάται ότι το 2020, η κυπριακή οικονομία θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 2,9%, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται ότι θα περιοριστεί στο 94% του ΑΕΠ.

  • Σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση επικυρωθεί, το κόστος εφαρμογής της εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 900 εκατομμύρια ευρώ.

29/10/19 13:05

Χ. Γεωργιάδης: Διαδικασία εξόφλησης δανείου από ΔΝΤ

Αναλύοντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι πλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία δανείζεται από τις διεθνείς αγορές με χαμηλότερα επιτόκια. Εκτιμάται ότι το 2020, η κυπριακή οικονομία θα καταγράψει...

rikNews ·

Χ. Γεωργιάδης: Διαδικασία εξόφλησης δανείου από ΔΝΤ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook