24.10.2020

  • Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με την συνάντηση το μεσημέρι στις Βρυξέλλες του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς με τον βρετανό υπουργό παρά των πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ.

  • Οι ρυθμίσεις αυτές είχαν συμφωνηθεί για να αποφευχθεί η επαναφορά των συνόρων ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Δημοκρατία της Ισλανδίας και μέλος της Ενωσης μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

  • Το βρετανικό νομοσχέδιο αίρει ορισμένες από τις ρυθμίσεις της συμφωνίας σχετικά με τους τελωνειακούς ελέγχους και τις επιδοτήσεις, οι οποίες αφορούν την επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

  • Στην συνέχεια, οι διαπραγματευτές θα ξεκινήσουν από αύριο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, τον ένατο, από τον περασμένο Μάρτιο, και τελευταίο, σύμφωνα με την ατζέντα, με θέμα την μελλοντική τους σχέση.

28/09/20 20:20

Brexit: Στην τελική «ευθεία»

Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με την συνάντηση το μεσημέρι στις Βρυξέλλες του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς με τον βρετανό υπουργό παρά των πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ. Βασικό θέμα των συνομιλιών θα είναι το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία στην...

rikNews ·

Brexit: Στην τελική «ευθεία»

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook