08.07.2020

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει αποφασισμένη να αναγνωρίσει πλήρως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, σημειώνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει όλα τα μέρη να προστατεύσουν τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων, επιτρέποντας και διευκολύνοντας την ασφαλή, ταχεία και ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και υπηρεσιών σε όλους τους πληγέντες.

  • Υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων της ΣΑ ΗΕ, επίσης επί των χερσαίων και αεροπορικών συνόρων με τη Λιβύη.

  • Η εκεχειρία πρέπει να συμβαδίζει με την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ μεταξύ των μερών, και με πλήρη σεβασμό της πολιτικής συμφωνίας της Λιβύης, τονίζει ο κ. Μπορέλ.

13/05/20 02:28

Μπορέλ: η ΕΕ ανανεώνει το αίτημά της για ανακωχή στη Λιβύη

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει: "η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από όλα τα μέρη να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και να σταματήσουν αμέσως τις μάχες σε όλη τη Λιβύη, η οποίες πλήττουν πρωτίστως τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, και τους...

rikNews ·

Μπορέλ: η ΕΕ ανανεώνει το αίτημά της για ανακωχή στη Λιβύη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook