06.07.2020

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Για την Αγγλία, ένας πρωθυπουργός με ρίζες στο Τσάνκιρι, γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην επαρχία από την οποία κατάγεται ο Αλί Κεμάλ στην κεντρική Τουρκία.

  • Ο κ. Τζόνσον θα προβεί στην πρώτη δήλωσή του ως πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον συνεχάρη επίσης ανεβάζοντας βίντεο όπου εμφανίζονται τούρκοι δημοσιογράφοι να ρωτούν τον Μπόρς Τζόνσον για τις ρίζες του στο Τσάνκιρι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Αγκυρα το 2016.

  • Στις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Αλί Κεμάλ συνελήφθη και λιντσαρίστηκε από εθνικιστές που επεδίωκαν την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

24/07/19 20:05

Μπ. Τζόνσον: Η Τουρκία υπερήφανη για τον «απόγονο των Οθωμανών»

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου είναι ο δισέγγονος του τελευταίου υπουργού Εσωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, του Αλί Κεμάλ και το γεγονός αυτό είναι πηγή υπερηφάνειας για πολλούς Τούρκους. Παρά τις κάποιες υποτιμητικές παρατηρήσεις του για τη Τουρκία, στις οποίες...

rikNews ·

Μπ. Τζόνσον: Η Τουρκία υπερήφανη για τον «απόγονο των Οθωμανών»

rikNews

Πρωθυπουργός του ΗΒ και τυπικά ο Μπόρις Τζόνσον

Κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το υπό αστυνομική συνοδεία αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Τζόνσον χρειάστηκε να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς στο δρόμο εμφανίστηκαν ξαφνικά διαδηλωτές υπέρ της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής....

rikNews ·

Πρωθυπουργός του ΗΒ και τυπικά ο Μπόρις Τζόνσον

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook