28.01.2021

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η αεροναυτική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ η οποία πραγματοποιείται από το 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

  • Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και με Αξιωματικό Σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για το συντονισμό της άσκησης.

  • Στο πλαίσιο της άσκησης η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα εξεταστούν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών.

  • Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύεται σημαντικά φέτος καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

28/11/20 14:39

Αρχίζει τη Δευτέρα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020»

Στο πλαίσιο της άσκησης η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα εξεταστούν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία πραγματοποιείται...

rikNews ·

Αρχίζει τη Δευτέρα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020»

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook