19.01.2022

  • Σύμφωνα με μελέτες, η αύξηση του πληθυσμού τους είναι αποτέλεσμα κλιματικών συνθηκών, όπως είναι η αυξημένη θερμοκρασία και άλλοι σχετικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, που επικρατούν στην ανοιχτή θάλασσα και ευνοούν την αναπαραγωγή τους αναφέρεται.

  • Το Τμήμα Αλιείας λέει επίσης πως οι μέδουσες διαθέτουν κεραίες που είναι εξοπλισμένες με νηματοειδείς κατασκευές που ονομάζονται νηματοκύστες ή κνιδοκύτταρα και η επαφή τους με το δέρμα προκαλεί ερεθισμούς λόγω της απελευθέρωσης τοξινών.

  • Επειδή το μέγεθος και η διάρκεια του ερεθισμού ποικίλουν από άτομο σε άτομο, το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει το κολύμπι σε περιοχές όπου παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Η παρουσία ωστόσο των μεδουσών στις ακτές είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες, συμπληρώνεται.

27/06/19 19:14

Απομακρύνθηκαν οι μέδουσες από τα παράλια της Κύπρου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το είδος Pelagia noctiluca θεωρείται το πιο συνηθισμένο είδος μέδουσας στη Μεσόγειο θάλασσα λόγω της ευρείας εξάπλωσης, της αφθονίας, της σημασίας που έχει στην τροφική αλυσίδα αλλά και της αρνητικής επίδρασης που έχει...

rikNews ·

Απομακρύνθηκαν οι μέδουσες από τα παράλια της Κύπρου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook