28.01.2020

  • Υπενθυμίζοντας την οικονομική κρίση που κτύπησε την Κύπρο το 2013, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως έκτοτε πετύχαμε να μετατρέψουμε μια οικονομία σε κίνδυνο σε μια ιστορία σθεναρής οικονομικής ανάκαμψης, προσελκύοντας διεθνούς επαίνους.

  • Είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα επίπεδα στη διάθεσή μας για να προωθήσουμε τα κοινά μας οικονομικά συμφέροντα, για να διασφαλίσουμε ίδιους κανόνες για όλες τις οικονομίες, είτε μικρές είτε μεγάλες, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

  • Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ταυτόχρονα πως στη συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή της παγκοσμιοποίησης με σημαντικές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, τα όρια μεταξύ της διεθνούς πολιτικής και των διεθνών οικονομικών σχέσεων έχουν γίνει πιο θολά.

  • Παράλληλα, όπως είπε, στην καρδιά των επιδιώξεων της οικονομικής διπλωματίας βρίσκεται η αναγνώριση ότι η επικέντρωση στην εμπορική διπλωματία και μόνο, ήτοι η προώθηση εξαγωγών και η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, δεν είναι πλέον αρκετή.

30/10/19 20:40

Απαραίτητη η οικονομική διπλωματία, τονίζει ο ΥΠΕΞ

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ για την βράβευση του κορυφαίου διπλωμάτη της χρονιάς, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέδειξε το εργαλείο της οικονομικής διπλωματίας ως μέσο προώθησης κοινών οικονομικών συμφερόντων σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομική τάξη απειλείται από τάσεις...

rikNews ·

Απαραίτητη η οικονομική διπλωματία, τονίζει ο ΥΠΕΞ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook