30.03.2020

  • Στη Διάσκεψη του Βερολίνου θα λάβουν μέρος απεσταλμένοι από: τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

  • Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε επίσης προσκλήσεις στην Τουρκία, την Αφρικανική Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

  • Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όσο και ο Στέλιος Πέτσας δήλωσαν την Τρίτη ότι η Αθήνα ζήτησε από το Βερολίνο να συμπεριληφθεί στη λίστα των συμμετεχόντων της διάσκεψης.

  • Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική και το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες.

15/01/20 11:09

Αντιδράσεις για την απουσία της Ελλάδας από το Βερολίνο

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική» και το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φέρει «τεράστιες ευθύνες». Στην «αντεπίθεση» πέρασε αργα το βράδυ της Τρίτης...

rikNews ·

Αντιδράσεις για την απουσία της Ελλάδας από το Βερολίνο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook