27.10.2020

  • Στο περιθώριο της συνάντησης του Αμερικανού Υπουργού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κ. Πομπέο, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για την εγκαθίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας.

  • Ο κ. Πομπέο τάχθηκε παράλληλα υπέρ της διπλωματικής οδού για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες για τα θαλάσσια ζητήματα.

  • Στις δηλώσεις του ο κ. Πομπέο ανέφερε πως οι συζητήσεις του με την κυπριακή Κυβέρνηση αντικατοπτρίζουν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο συνεταιρισμό στην ασφάλεια και την οικονομία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Ανέφερε ακόμη πως άκουσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση της Κύπρου σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με τις έρευνες και την ανάπτυξη που αφορούν την Ενέργεια.

13/09/20 10:31

Ανησυχούν για ενέργειες Τουρκίας λέει ο Πομπέο, όχι στη διπλωματία των κανονιοφόρων δηλώνει ο ΠτΔ

Ο κ. Πομπέο τάχθηκε παράλληλα υπέρ της διπλωματικής οδού για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες για τα θαλάσσια ζητήματα. Τυχόν διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και όχι μέσω της διπλωματίας των κανονιοφόρων,...

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook