03.08.2020

  • Στη δημόσια τοποθέτησή της η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ, καλεί τα κράτη - μέλη του Οργανισμού: -Να υλοποιήσουν τη στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα του παιδιού (2016-2021).

  • Το Συμβούλιο της Ευρώπης δημοσίευσε πρόσφατα έκθεση σχετικά με την Προστασία του παιδιού από τη φτώχεια: ο ρόλος των δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

  • -Να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προστασίας των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα ευάλωτες καταστάσεις (π.χ.παιδιά χωρίς γονική μέριμνα, μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά με αναπηρίες, παιδιά Ρομά και παιδιά προσφύγων και μεταναστών).

  • Επιπλέον, το άρθρο 30 του Χάρτη εγγυάται το δικαίωμα προστασίας από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και απαιτεί από τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν μια συνολική και συντονισμένη προσέγγιση για την καταπολέμηση της φτώχειας.

11/12/19 19:01

Ανησυχία για την παιδική φτώχεια στην Ευρώπη

Επικαλούμενη στοιχεία της UNICEF, η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ, επισημαίνει ιδιαίτερα ότι , σχεδόν 385 εκατομμύρια παιδιά, ή το 19,5% των παιδιών του κόσμου, ζουν σε ακραία φτώχεια, σε σύγκριση με το 9,2% των ενηλίκων. Στη δημόσια τοποθέτησή της η Επιτροπή Υπουργών του...

rikNews ·

Ανησυχία για την παιδική φτώχεια στην Ευρώπη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook