18.07.2019

  • * Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχάσουμε κάτι στο φούρνο να ψήνετε περισσότερη ώρα από αυτή που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα στο τρόφιμο να δημιουργείτε μια άσχημη μυρωδιά και ένα μαύρο χρώμα.

  • Συνίσταται να ακολουθούμε μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά, επιλέγουμε το ψήσιμο στο βρασμό, ατμό και αποφεύγουμε την κατανάλωση τηγανιτών και λιπαρών τροφίμων.

  • Τι είναι: Το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ένωση που σχηματίζεται με φυσικό τρόπο στα αμυλούχα τρόφιμα όταν αυτά ψήνονται σε φούρνο/σχάρα ή τηγανίζονται σε αυξημένες θερμοκρασίες (120 -150 oC).

08/01/19 21:20

Ακρυλαμίδιο: Mια καρκινογόνος ουσία

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ* Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχάσουμε κάτι στο φούρνο να ψήνετε περισσότερη ώρα από αυτή που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα στο τρόφιμο να δημιουργείτε μια άσχημη μυρωδιά και ένα μαύρο χρώμα. Αυτό το μαύρο χρώμα ονομάζεται ακρυλαμίδιο. Τι είναι: Το ακρυλαμίδιο...

υγείαnews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook