19.07.2019

  • Στο Κυπριακό, ήγειρε, εκ νέου, την τουρκική απαίτηση για πλήρη πολιτική ισότητα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι διατεθειμένος να προβεί σε οιαδήποτε υποχώρηση.

  • Η ρητορική, δε, του Τούρκου Προέδρου ήταν ιδιαζόντως προσεκτική, όσον αφορά τον τόνο και την εκφορά της, ωστόσο, δεν παρέλειψε να επαναδιατυπώσει, με σαφήνεια, τις τουρκικές θέσεις, εφ’ όλης της ύλης των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

  • Η Άγκυρα προσπάθησε, ταυτόχρονα, να εργαλειοποιήσει τον συνεχιζόμενο διάλογο με την Ελλάδα, στην προοπτική εξομάλυνσης των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι οποίες, βεβαίως, και περιπλοκότερες είναι και πιο σύνθετες.

  • Ωστόσο, το τελευταίο αντιφάσκει στις διακηρυγμένες, και υλοποιούμενες στην πράξη, σκοποθεσίες της τουρκικής στρατηγικής, η οποία εκδιπλώνεται σταθερά, με ηγεμονικές αξιώσεις, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

10/02/19 18:13

Αγόρασαν… χρόνο

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Ή ΝΑ ΥΠΕΡΦΑΛΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, Ρ. Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ… ΠΩΛΗΣΑΝ ΧΡΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook