27.06.2022

  • Σε σημερινό του δελτίο πιστωτικές προοπτικές, ο οίκος αναφέρει πως τα νέα περιοριστικά μέτρα θα συμπιέσουν τα έσοδα των επιχειρήσεων ύστερα από ένα δύσκολο 2020, και θα επιδεινώσουν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών.

  • Όπως σημειώνει, το νέο lockdown υλοποιείται, καθώς η πλειοψηφία των δανειοληπτών θα συνεχίσουν καταβολή των δόσεων τους, ύστερα από τον τερματισμό του περσινού μορατόριουμ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020.

  • Τα μέτρα στήριξης είναι θετικά για τις τράπεζες, αλλά υπερκαλύπτονται από τις μεγαλύτερες πιστωτικά αρνητικές επιπτώσεις του δεύτερου lockdown, λέει.

  • Ωστόσο, ο Moody’s θεωρεί ότι οι οργανικές προσπάθειες ανάκτησης των παλαιότερων ΜΕΔ από τις δύο τράπεζες θα απορροφήσουν την όποια σημαντική αύξηση των ΜΕΔ.

14/01/21 11:08

Αύξηση ΜΕΔ λόγω του νέου lockdown αναμένει ο οίκος Moody’s

Σε σημερινό του δελτίο «πιστωτικές προοπτικές», ο οίκος αναφέρει πως τα νέα περιοριστικά μέτρα θα συμπιέσουν τα έσοδα των επιχειρήσεων ύστερα από ένα δύσκολο 2020, και θα επιδεινώσουν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών. «Τα μέτρα στήριξης είναι θετικά για...

rikNews ·

Αύξηση ΜΕΔ λόγω του νέου lockdown αναμένει ο οίκος Moody’s

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook